FREMSTILLINGSPROCESSEN

Høst og indsamling foregår dels i Vækstcenterets Urtehave og på Marken, hvor der udelukkende dyrkes økologisk  – eller i naturen.

Efter høst tørres planterne, hvorefter de overhældes med ren økologisk mandelolie.

Planterne trækker i olien i mindst 3 måneder, hvorefter de sis.

Resultatet er smukke gyldne, grønne, røde og orange berigede olier der indeholder planternes skønhed og kraft.

BERIGEDE OLIER – hjertet i ELYSIA's produktion

De fem Skønhedsolier og de to Børneolier er udviklet med basis i hver sin berigede olie, og hver sin blanding af æteriske olier. Således får den enkelte olie sin specifikke virkning betinget af de forskellige planters egenskaber.

Den afsluttende fremstillingsproces foregår i Værkstedet. Her duftes, her blandes, her eksperimenteres, her tappes og pakkes.

ELYSIA's produkter er således resultatet af en langvarig og nænsom håndværksproces.

ØKOLOGI og ETIK

I forbindelse med ELYSIAs udvikling af de økologiske olier sidst i begyndelsen af år 2000, blev der lagt et stort arbejde i at klargøre hvad det indebærer at et produkt betegnes som økologisk.
Inden for kosmetik-hudpleje branchen findes ingen fælles krav til hvad der må markedsføres som økologisk – eller hvad det indholdsmæssigt betyder at produkterne er naturlige. Konsekvensen er en omfattende forvirring – og en usikkerhed hos forbrugerne. Der er derfor et voksende behov og krav om fælles retningslinier og internationale certificeringer. For at modvirke forvirringen på markedet – og dermed tilbyde gennemsigtige og sporbare produkter (se værdierne) har ELYSIA været igennem en omfattende og langvarig certificeringsproces i samarbejde med NATRUE.
Resultatet er at alle ingredienserne i olierne i webshoppen, er dokumenterede økologiske. NATRUE's certificerings koncept omhandler naturkosmetik, og det er udviklet af anerkendte europæiske producenter bl.a. Weleda og Dr. Hauska, mfl.